A A A

 

În cadrul a 5 spitale raionale vor fi instalate sisteme de gaze medicale, cu suportul Olandei

 

Astăzi, 12 februarie, a fost semnat Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, reprezentat de ministrul Viorica Dumbrăveanu, şi Fundaţia Urgenta Workgroup din Olanda, reprezentată de secretarul Arnold van Rijn.

 

Scopul Memorandumului este de a continua cooperarea realizată pe parcursul a 15 ani pentru îmbunătățirea calității serviciilor sistemului medical din Republica Moldova.

 

Potrivit prevederilor acestuia, în perioada anilor 2020-2025, cu suportul Fundației Urgenta Workgroup, se planifică instalarea sistemelor de gaze medicale în următoarele instituții medico-sanitare publice: Spitalul raional Comrat, Spitalul raional Cahul, Spitalul raional Orhei, Spitalul raional Căușeni și Spitalul Clinic Bălți.

 

Urgenta va furniza gratuit, la necesitate, echipamente medicale de bună calitate, conform standardelor europene. De asemenea, aceasta va acorda asistență consultativă Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, precum și conducerii instituțiilor medicale, cu privire la îmbunătățirea condițiilor tehnice din spitale.

 

La finalul întrevederii, Viorica Dumbrăveanu a mulțumit oficialii din Olanda, pentru sprijinul acordat pe parcursul a 15 ani și pentru oportunitatea continuării cooperării.

 

 „Apreciem suportul continuu pentru îmbunătățirea serviciilor din sistemul de sănătate care sunt adresate populației și sper că semnarea Memorandumului va consolida și mai mult relațiile noastre de cooperare. Vă asigur de facilitarea proceselor prin eforturi comune și îmbunătăţirea mecanismelor de coordonare”, a menționat ministrul.

 

 

Fundația Urgenta Workgroup din Olanda îşi desfăşoară activitatea în Republica Moldova, începând cu anul 2005, alocând o valoare estimativă de peste 1,5 milioane Euro pentru instalarea sistemelor de gaze medicale (oxigen, aer comprimat și vacuum centralizat) și donarea diverselor echipamente/dispozitive medicale instituțiilor medico-sanitare publice din țară.