Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Astăzi, vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Antonella Bassani și ministra Sănătății, Ala Nemerenco au vizitat Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Institutului de Medicină Urgentă

08/07/2024
Astăzi, vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Antonella Bassani și ministra Sănătății, Ala Nemerenco au vizitat Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Institutului de Medicină Urgentă

Astăzi, vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Antonella Bassani și ministra Sănătății, Ala Nemerenco au vizitat Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Institutului de Medicină Urgentă.

Reparația capitală a secției ATI a fost realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19” în Republica Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății, în sumă de circa 16,5 milioane lei.

Tot din surse alocate din Proiectul Băncii Mondiale, Institutul de Medicină Urgentă a fost dotat cu un aparat de angiografie biplanară – echipament de ultimă generație, extrem de necesar în salvarea vieții pacienților cu afecțiuni vasculare complexe.

Menționăm că, Ministerul Sănătății, din sursele Proiectului Băncii Mondiale în sumă de circa 187,2 milioane lei, a asigurat efectuarea lucrărilor de reparație a 11 secții ATI din cadrul mai multor spitale republicane, municipale și raionale din țară.

În cadrul vizitei, ministra Ala Nemerenco a exprimat mulțumiri pentru suportul oferit de Banca Mondială în consolidarea capacităților sistemului de sănătate, prin reparația capitală a mai multor secții, dotarea cu echipamente performante a instituțiilor medicale, dar și alte proiecte implementate cu succes în țara noastră, finanțate cu sprijinul Băncii Mondiale.

Vicepreședinta Antonella Bassani a salutat progresele vizibile înregistrate de Ministerul Sănătății în ultimii ani și beneficiile directe pentru cetățeni și a reiterat deschiderea de a sprijini în continuare sistemul de sănătate din țara noastră.

Ministerul Sănătății va continua să implementeze proiecte care vor asigura accesul la servicii medicale de înaltă calitate, menite să îmbunătățească starea de sănătate a populației.

Spread the love