Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Experiența țărilor privind asigurarea asistenței medicale refugiaților din Ucraina, prezentată în cadrul unui eveniment la nivel înalt

18/04/2023
Experiența țărilor privind asigurarea asistenței medicale refugiaților din Ucraina, prezentată în cadrul unui eveniment la nivel înalt

Țările care găzduiesc refugiați din Ucraina își prezintă experiența cu privire la acordarea asistenței medicale, în cadrul unui eveniment la nivel înalt, care se desfășoară la Bratislava, Republica Slovacă. La eveniment, ministra Sănătății a Republicii Moldova, Ala Nemerenco, a vorbit despre gestionarea fluxului de refugiați, împreună cu omologul său din Polonia, ministrul adjunct al Sănătății din Republica Cehă și secretarul de stat al Ministerului Sănătății din Republica Slovacă.

Consolidăm sistemul de sănătate și dotăm cu echipamente instituțiile medicale, inclusiv cu suportul partenerilor internaționali, pentru a ne asigura că atât populația Republicii Moldova, cât și refugiații din țara vecină pot beneficia de îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate, a declarat ministra Sănătății.

La consultările sub-regionale participă delegații din țările care au găzduit cei mai mulți refugiați – Republica Moldova, Polonia, Republica Slovacă, România și Republica Cehă. În perioada 18-19 aprilie, experții din aceste țări vor discuta despre lecțiile învățate și vor împărtăși cele mai bune practici în contextul crizei refugiaților. Concluziile discuțiilor vor fi prezentate la cea de-a 76-a Adunare Mondială a Sănătății, care se va desfășura în luna mai curent.

Menționăm că, evenimentul de la Bratislava este organizat de Biroul Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa și Ministerul Sănătății din Republica Slovacă.

Spread the love