Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Tehnică de calcul în valoare de circa un milion de dolari pentru instituțiile de asistență medicală primară și centrele de sănătate publică

17/01/2023
Tehnică de calcul în valoare de circa un milion de dolari pentru instituțiile de asistență medicală primară și centrele de sănătate publică

1 205 computere și accesorii, procurate de Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), au fost donate Ministerului Sănătății. Evenimentul de donație a echipamentului, în valoare de circa un milion de dolari, a avut loc astăzi, 17 ianuarie.

Sisteme de calcul vor fi recepționate de instituțiile de asistență medicală primară din țară – 35 de centre de sănătate, Centrul Medicilor de Familie Bălți, Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară, Policlinica de Stat, Asociațiile Medicale Teritoriale din Chișinău, dar și subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Echipamentul oferit va facilita utilizarea sistemelor informaționale din domeniul sănătății, inclusiv al sistemului pentru monitorizarea procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și imunizare antigripală. De asemenea, va eficientiza activitatea lucrătorilor medicali și a specialiștilor din cadrul centrelor de sănătate publică.

Suplimentar, cadrele medicale implicate în raportarea datelor despre vaccinare vor fi instruite cu suportul OMS și UNICEF, inclusiv în contextul dezvoltării unor noi funcționalități în cadrul sistemului informațional automatizat de evidență a vaccinării. Astfel, vor fi consolidate capacitățile instituțiilor medicale de gestionare a informațiilor privind imunizarea împotriva COVID-19 și a altor infecții.

Spread the love