Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Continuăm să fortificăm infrastructura instituțiilor medicale prin inaugurarea unei noi secții de Anestezie și Terapie Intensivă – cea mai mare din regiunea de nord a țării.

10/05/2024
Continuăm să fortificăm infrastructura instituțiilor medicale prin inaugurarea unei noi secții de Anestezie și Terapie Intensivă – cea mai mare din regiunea de nord a țării.

Astăzi, la Spitalul Clinic Bălți, a fost inaugurată secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), după reparație capitală.

Secția ATI,  modernizată și dotată la standarde europene, va activa pe 20 de paturi și va acorda asistență medicală înalt calificată tuturor pacienților în stare critică, politraumatizați, cu patologii cardiovasculare, neurologice și chirurgicale.

Spitalul Clinic Bălți devine astfel un punct regional de referință, având cea mai mare Secție ATI din zona de nord a țării, care va prelua și va acorda îngrijiri de înaltă performanță inclusiv pacienților gravi din raioanele învecinate.

Reparația capitală a secției ATI a fost realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19” în Republica Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății. Costul proiectului de renovare și dotare cu echipamente de ultimă generație a constituit circa 29 milioane de lei. În total, au fost efectuate lucrările de reparație a 11 secții ATI din cadrul instituțiilor medicale strategice din țară, în sumă de circa 187,2 milioane de lei.

 Ministerul Sănătății, atât din surse proprii, cât și cu suportul partenerilor externi, a investit în ultimii doi ani în Spitalul Clinic Bălți suma de circa 170 milioane de lei.

Aceste proiecte majore fac parte din planul de modernizare a sistemului de sănătate. Prin eforturi continue, aducem serviciile medicale de înaltă calitate cât mai aproape de oameni. Pentru că sănătatea cetățenilor este prioritatea noastră numărul unu.

Spread the love