Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Executivul a aprobat Regulamentul sanitar pentru instituțiile de învățământ primar, secundar ciclul I și II și profesional tehnic

10/07/2024
Executivul a aprobat Regulamentul sanitar pentru instituțiile de învățământ primar, secundar ciclul I și II și profesional tehnic

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Sănătății, Regulamentul sanitar pentru instituțiile de învățământ primar, secundar ciclul I și II și profesional tehnic.

Regulamentul urmărește îmbunătățirea condițiilor sanitare de sănătate publică și asigurarea unui mediu de învățământ care să promoveze sănătatea și bunăstarea elevilor.

Documentul prevede reglementarea normelor sanitare privind amplasarea instituțiilor de învățământ menționate, cerințe pentru clădiri şi încăperi de bază, inclusiv ateliere și cămine, norme pentru menținerea teritoriului, dar și privind limitele zgomotului, condițiile iluminatului natural și artificial, microclimat, ventilație, încălzire etc.

De asemenea, stabilește cerințe pentru organizarea alimentației elevilor, norme pentru grupele cu program prelungit, precum și pentru organizarea regimul instructiv-educativ al elevilor, organizarea asistenței medicale și psihologice.

Prin aprobarea regulamentului reiterăm angajamentul Guvernului Republicii Moldova de a promova un nivel înalt de educație și sănătate în școli.

Spread the love