Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a participat la ceremonia de înmânare a diplomelor absolvenților Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”

27/06/2024
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a participat la ceremonia de înmânare a diplomelor absolvenților Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”

 Astăzi, 27 iunie, la Palatul Republicii, a avut loc ceremonia de înmânare a diplomelor absolvenților Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie (CEMF) „Raisa Pacalo”, promoția 2024. La eveniment a participat și ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Ministra Sănătății a felicitat absolvenții și i-a îndemnat să muncească cu dăruire și responsabilitate.

Totodată, în mesajul său, ministra Ala Nemerenco a precizat că Ministerul Sănătății depune eforturi continue pentru a le crea viitorilor specialiști în medicină condiții bune de muncă, prin investiții considerabile în modernizarea instituțiilor medicale, dar și implementarea politicilor de motivare și dezvoltare profesională.

 În anul 2024, 391 de specialiști au absolvit CEMF „Raisa Pacalo”. Este vorba despre 12 moașe; 257 de asistenți medicali; 14 asistenți medicali în diagnostic de laborator; 58 de asistenți farmaciști; 50 de tehnicieni dentari.

Pe parcursul anilor de studii, elevii promoției 2024 au deținut bursa Președintei Republicii Moldova, au ocupat locul I la Concursul Republican „Vivat, Profesie”, au participat la campanii de donare de sânge, de promovare a sănătății, de prevenire a bolilor noncomunicabile. Bianual, elevii promoției 2024 s-au implicat intens în activitatea cercurilor științifico-practice, iar rezultatele cercetărilor s-au fructificat în articole și rapoarte prezentate la conferințele naționale și internaționale.

Dragi absolvenți, vă îndemnăm să perseverați și să învățați în continuare pentru a contribui la construirea unui viitor european durabil al țării noastre.

Spread the love