Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Start colectării de cereri pentru includerea dispozitivelor medicale spre compensare din fondurile AOAM

10/03/2022

Consiliul pentru dispozitive medicale compensate anunță deschiderea perioadei de depunere în acest an a cererilor și dosarelor spre evaluare a dispozitivelor medicale în scopul includerii pentru compensare din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Lista denumirilor dispozitivelor medicale pentru care urmează a fi depuse dosare spre compensare din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală a fost aprobată prin Ordinul comun nr. 226/40-A din 10.03.2022 al Ministerului Sănătăţii şi Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) şi poate fi accesată aici.

Conform documentului dosarele vor viza următoarele denumiri de dispozitive medicale:

  1. Dispozitive medicale pentru determinarea glicemiei:
  • teste;
  • lanțete;
  • glucometre.

2. pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare;

3. exoproteze mamare.

Pentru detalii cu referire la cerințele cu privire la dosare, puteți accesa Hotărârea de Guvern nr. 104/2022 cu privire la aprobarea Regulamentului privind mecanismul de includere a dispozitivelor medicale pentru compensare din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, pe următorul link https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=130157&lang=ro.

Documentele urmează a fi depuse la Secretariatul Consiliului pentru dispozitive medicale  compensate, cu sediul la Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (mun. Chişinău, str. Korolenko, 2/1).

Pentru detalii, contactaţi Secretariatul Consiliului pentru medicamente compensate la numărul de telefon: 022 88 43 48 sau la adresa electronică alexandru.levinta@amdm.gov.md.

Spread the love