Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Un lot de echipamente medicale și medicamente a fost donat Institutului Oncologic de Guvernul Japoniei prin intermediul OIM

23/09/2022
Un lot de echipamente medicale și medicamente a fost donat Institutului Oncologic de Guvernul Japoniei prin intermediul OIM

Astăzi, 23 septembrie, Institutul Oncologic a primit de la Guvernul Japoniei un lot de echipamente medicale și medicamente în cadrul asistenței umanitare de urgență în Ucraina și țările vecine. Lotul constă din două fibrobronhoscoape, un videolaringoscop, 25 de pompe de infuzie, medicamente anestezice și soluții perfuzabile în valoare totală de 230 000 de dolari. Donația a fost realizată prin intermediul Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).


„În primăvara acestui an, Guvernul Japoniei a venit cu decizia de a oferi sistemului de sănătate al Republicii Moldova echipamente medicale avansate, în sumă de opt milioane de dolari. Printre beneficiarii acestei asistențe se numără și Institutul Oncologic. Ne dorim ca medicamentele și echipamentele medicale pe care le oferim astăzi să fie folosite cu maximă eficiență pentru poporul Republicii Moldova și acei ucraineni, care și-au găsit adăpost în țara voastră”, a declarat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Excelența Sa Yoshihiro Katayama.


Grație ajutorului acordat Institutului Oncologic de către partenerii de dezvoltare, până în prezent circa 400 de refugiați cu afecțiuni oncologice din Ucraina au beneficiat de tratamentul necesar, alături de pacienții din Republica Moldova. Menționăm că, în luna iunie Guvernul Japoniei a oferit Institutului Oncologic medicamente în valoare de 155 460 de dolari.

Spread the love