Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Încă un proiect de modernizare finalizat cu succes la Institutul de Medicină Urgentă

03/05/2024
Încă un proiect de modernizare finalizat cu succes la Institutul de Medicină Urgentă

Astăzi a fost inaugurată, după reparație capitală, secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și pus în funcțiune aparatul de angiografie biplanară.

La eveniment au participat: președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, administrația și personalul medical al instituției.

Secția ATI, reparată și dotată la standarde internaționale, va acorda asistență medicală înalt calificată tuturor pacienților în stare critică, politraumatizați, cu patologii cardiovasculare, neurologice și chirurgicale.

Reparația capitală a secției ATI a fost realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19” în Republica Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății. Costul total al proiectului de renovare și dotare a constituit circa 25 milioane de lei.

Tot astăzi la Institutul de Medicină Urgentă a fost inaugurat și Cabinetul de angiografie. În acest sens, instituția a fost dotată cu un aparat de angiografie biplanară – echipament de ultimă generație, care permite diagnosticul și tratamentul chirurgical rapid și precis, minim invaziv, extrem de necesar în salvarea vieții pacienților cu afecțiuni vasculare complexe.

Investiția în procurarea echipamentului, dar și în reparația spațiului destinat amplasării acestuia a constituit circa 16,5 milioane lei, surse alocate din Proiectul Băncii Mondiale.

Pentru modernizarea infrastructurii Institutului de Medicină Urgentă și dotarea cu dispozitive medicale de înaltă performanță, Ministerul Sănătății, atât din surse proprii, cât și cu suportul partenerilor externi, a investit în ultimii doi ani suma de circa 200 milioane de lei.

Ministerul Sănătății continuă să fie cât mai aproape de oameni, oferindu-le, cu pași siguri, un sistem de sănătate modern și eficient.

Spread the love